Een Travellerspoint blog

Dag 10

Napels

semi-overcast 29 °C

Vandaag dus een uitstap gedaan naar Napels, een grote stad maar dankzij de richtlijnen van Gennaro hebben we een heel mooie route gewandeld doorheen de oude stad.
Na eerst een paar steegjes met kraampjes doorkruist te hebben kwamen we aan bij de Gésu Nuevo, een schitterende kerk waar je doorheen kon wandelen met prachtige muurschilderingen, beelden en er was in een kleinder gedeelte ook een mis aan de gang.
Napels_018.jpg
Daarna de grote winkelstraat richting kust gewandeld en onderweg een specialiteit gegeten van Napels 'de pizza fritti', een gefrituurde pizza.
Napels_044.jpg
Onze weg vervolgd langs de kust met aan de ene kant het Castel dell'Ovo en de andere kant de jachthaven, werkelijk een schitterend uitzicht!
Napels_062.jpg
Napels_090.jpg
Als je dan landinwaarts kijkt naar het binnenland zie je in de heuvels de gekleurde huizen liggen wat toch ook een uniek zicht is.
Napels_075.jpg
Na deze toch wel mooie stad verlaten te hebben met de trein hebben we nog wat rondgewandeld hier in Sorrento en een paar keer gaan proeven in typische limonara waar ze onder andere limoncello maken. Als je dit nog niet geproefd hebt zeker doen, echt lekker.
Napels_108.jpg
Dit is onze laatste avond hier dus nog even genieten van ons prachtige uitzicht over de baai van Napels en morgen richting onze laatste stop, Rome!
Ciao
Napels_117.jpg

Geplaatst door rscabullsboy 12:08 Gearchiveerd in Italië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint